Se nopeampi verkkosivusto – Rugged Tooling verkkosivu-uudistus

Verkkopalvelu Yritysidentiteetti

Uudistimme Rugged Toolingin verkkosivuston ja samalla koko yrityksen visuaalisen ilmeen, jossa logo, typografia sekä värimaailma mietittiin uusiksi.

Rugged Toolingin missiona on kehittää verkon IP-pohjaisten palvelujen laatua erilaisten täsmätyökalujen avulla, jotka liittyvät tietoturvaan, validiointiin ja monitorointiin.

Verkkosivusto-uudistuksen lähtökohdat

Lähtökohta uudistukselle oli se, että yrityksen verkkosivusto ja yritysilme eivät olleet pysyneet yrityksen vauhdissa mukana. Kansainvälisessä B2B-bisneksessä verkkosivuston luoma uskottavuus ja inbound-markkinointi ovat merkittävässä roolissa myynnin kehittämisessä. Verkkosivuston liiketoiminnalliset tavoitteet, käyttäjäpersoonat ja toivottu kehityksen suunta olivat lähtötilanteessa siis selvillä.

Suunnittelussa lähdettiin liikkeelle alkuun logosta, värimaailmasta, typografiasta, koska kaikki tuli myöhemmin perustumaan visuaalisesti tälle pohjalle. Kun nämä asiat oli päätetty niin siirryttiin suunnittelemaan mobiilikäytettävyyttä ja -käyttöliittymää. Tämä mobile first -metodi on tänä päivänä ainoa oikea lähestymistapa verkkosivustojen ja -palvelujen suunnitteluun ellei kyseessä ole esimerkiksi joku isommalla ruudulla käytettävä selainpohjainen suunnittelutyökalu. Mobiilin jälkeen siirryttiin vasta laajempiin työpöytänäkymiin.

WordPress-toteutus

Verkkosivusto toteutettiin WordPressin päälle custom-toteutuksena. Käytettävyyden ja visuaalisuuden yksityiskohdat elivät vielä tässä vaiheessa monimuotoisen sisällön mukana. Verkkosivuston selainpohjainen ylläpito räätälöitiin täysin verkkosivustoon ja asiakkaan tarpeisiin sopivaksi.

Edistynyttä palvelinteknologiaa

Pääsimme hyödyntämään projektissa webhotelli- ja pilvipalvelukumppanimme erityisesti WordPressille sopivaa edistynyttä LiteSpeed Web Server -palvelinteknologiaa, jonka he ovat tuoneet ensimmäisten joukossa Suomeen. Light Speed Web Serverin ja LiteSpeed Cachen avulla saadaan verkkosivusto latautumaan salamannopeasti.

Nopeat HTTP/2 ja QUIC -tiedonsiirtoprotokollat käytössä

Rugged Tooling verkkosisivuston webpalvelin osaa lähettää sisältöä push-menetelmällä (HTTP/2) suoraan käyttäjän selaimeen ennenkuin kuin tämä erikseen edes pyytää sitä. Tämän ohella HTTP/2-protokolla mahdollistaa yhtäaikaisen sisällön siirron, eikä kaikkea dataa ladata perinteisesti jonossa (html, css, javascript, kuvat, tekstit). HTTP/2:n avulla verkkoselain voi avata sivut perinteistä huomattavasti nopeammin.

QUIC on HTTP/2:n rinnalla toimiva Googlen kehittämä UDP-tiedonsiirtoon (User Datagram Protocol) perustuva protokolla, josta Google Chrome -selaimen käyttäjät pääsevät hyötymään. Heille sivusto toimii astetta vieläkin nopeammin.

Verkkosivuston nopeus on tärkeä asia

Tutkimusten mukaan yli puolet ihmisistä poistuu samantien jos mobiilisivuston latausaika ylittää 3 sekuntia. Tämä aika onkin maksimin latausajan suositus verkkosivustoille vuonna 2018.

Pingdomin mittaustuloksissa Rugged Tooling -sivuston etusivu latautuu Tukholmasta mitattuna noin sekunnissa ollen nopeampi kuin yli 90% Pingdomilla testatuista miljoonista verkkosivustoista. Sivustolla liikuttaessa sivulta toiselle latausajat tippuvat jopa muutamiin kymmeniin millisekunteihin.

Nopeudella saadaan yhdessä hyvän käytettävyyden ja uniikin designin kanssa aikaan verkkosivuston vierailijalle erinomainen käyttäjäkokemus ja parannetaan samalla sivuston konversioprosenttia sekä hakukonenäkyvyyttä.

Sivusto löytyy osoitteesta: ruggedtooling.com

Kiinnostuitko?

Mikäli sinulla heräsi kiinnostus käyttää Digimogulin kattavaa osaamista juuri teidän verkkopalvelunne ja digitaalisen markkinoinnin uudistamiseen, ota yhteyttä. Teemme veloituksettoman alkukartoituksen.