Blogi

7 vinkkiä Instagramin seuraajamäärän kasvattamiseen

Instagram on loistava kanava saavuttaa uusia seuraajia, käydä henkilökohtaisia ja merkityksellisiä keskusteluja seuraajien kanssa sekä tuoda persoonallista näkökulmaa muuten ehkä perinteisempään markkinointiviestintään. Tässä muutama helppo ja nopea vinkki, joiden avulla kasvatat bisnestäsi Instagramissa!

7 vinkkiä Instagramin seuraajamäärän kasvattamiseen

1. Aktivoidu markkinaraossasi

Nopea tapa kasvattaa seuraajamääriä ja tunnettuutta on aktivoitua oman toimialasi tai markkinarakosi suhteen – seuraa vaikuttajia ja osoita kiinnostusta tykkäämällä muiden kuvista. Näin pääset mukaan yhteisöihin ja nostat päätä toimialallasi. Käytä Instagramin hakutoimintoa löytääksesi kiinnostavia aihealueita ja teemoja, kuten esimerkiksi #verkkosivusto tai vaikkapa #sisustaminen.

2. Osallistu keskusteluun

Toinen loistava tapa tuoda yritystä tai brändiäsi esille on osallistua keskusteluihin aidoilla kommenteilla: kehu, onnittele tai esitä kiinnostuksesi kysymällä asioita. Vastavuoroisesti, näytä seuraajillesi että välität vastaamalla heidän kysymyksiin ja kommentteihin. Käytä viestiessäsi @käyttäjätunnusta, jolloin henkilö, jolle vastaus on osoitettu, saa ilmoituksen tästä. Muista keskustelujen aitous, älä vain mainosta! Näin luot inhimillisempää ja helpommin lähestyttävää kuvaa yrityksestäsi, olitpa sitten pienyrittäjä tai pörssiyhtiö.

3. Hyödynnä kilpailuja ja arvontoja

Kilpailujen avulla voit nopeasti kasvattaa seuraajamääriä ja tunnettuutta valjastamalla eri menetelmiä kilpailujen muodossa. Useimmat kilpailut perustuvat sääntöihin, kuten tilisi seuraamiseen, #hashtagisi käyttöön ja esimerkiksi @kavereiden merkitsemiseen. Näin voit luoda nopeastikin laajalle leviäviä, viraalinomaisia kampanjoita pienin kustannuksin.

4. Luo yhteisöjä 

Aloita oma yhteisö ottamalla oma #hashtag käyttöön. Käytä omaa hashtagia julkaisuissasi ja kehota seuraajiasikin ottamaan sama tunniste käyttöön. Näin kasvatat julkaisuidesi löydettävyyttä ja tavoittavuutta, sekä aktivoit seuraajia jakamaan omia sisältöjään. 

5. Luo julkaisukalenteri

Luo sisältökalenteri Instagramin sisältöjen jakamiseen, ja noudata sitä säännöllisesti. Määritä julkaisuajankohdat (esim. 3 postausta / viikko), julkaisujen teemat ja esimerkiksi #hashtagit valmiiksi. Näin helpotat julkaisemista ja voit luoda julkaisuja varastoon jo hyvissä ajoin. Yhdistä julkaisukalenteriin tärkeimmät tapahtumat, juhlapyhät ja merkkipäivät, niin et missaa potentiaalisia some-vaikuttamisen aikaikkunoita. 

6. Yhdistä Instagram-tilisi muihin some-kanaviin

Tiesitkö, että voit linkata Instagram-tilisi jopa seitsemään muuhun sosiaalisen median kanavaan, kuten Facebookiin tai Twitteriin, suoraan sovelluksesta? Näin voit jakaa helposti sisältöjä useiden kanavien kesken suoraan yhdestä sijainnista, jolloin säästät aikaa ja hankit uusia seuraajia muiden kanaviesi seuraajista. 

7. Täydennä tarinaa kuvatekstillä

Kerro kuvaa komppaava tarina hyödyntämällä kuvatekstille tarkoitettua tilaa. Vaikka hyvä kuva jo itsessään kertoo paljon, kuvatekstin avulla voit tuoda esille myös kiinnostavaa ja sitouttavaa tekstisisältöä tai luoda sopivia kehotteita, kuten kilpailuun osallistumisten ohjeita. Hyvä kuvateksti tukee visuaalista sisältöä ja avaa mahdollisuuden persoonalliseen viestintään.

Vaikka eri sosiaalisen median kanavat tarvitsevatkin aina huolella mietityn strategian toimiakseen tehokkaasti, nämä vinkit tarjoavat konkreettisia ja heti käytäntöön jalkautettavia keinoja Instagramin seuraajien lisäämiseksi.

Ota yhteyttä