Blogi

Videomarkkinoinnin ABC – [Lataa ilmainen opas]

Videomarkkinointi on tehokasta. Julkaisimme Videomarkkinoinnin ABC:n, lataa opas ilmaiseksi. Myös blogikirjoituksessamme asiaa aiheesta.

Videomarkkinoinnin ABC – [Lataa ilmainen opas]

Blogikirjoituksemme ruotii tiivistetysti sitä, miksi videomarkkinointi on niin tärkeää juuri nyt ja tulevaisuudessa. Hyödynnä aiheeseen perehtynyttä ilmaista opastamme, se on tarkoitettu inspiraation lähteeksi videon toteuttamiseen ja videomarkkinoinnin tekemiseen.

Erilaisia videoita katsellaan ja jaetaan verkossa tänä päivänä enemmän kuin ikinä. Jotakin asian mittasuhteista kertoo se, että Googlen mukaan YouTubessa katsotaan maailmanlaajuisesti yli biljoona videota joka ikinen päivä! Biljoona on siis tuhat miljardia. Lisäksi videosisällöt leviävät kulovalkean tavoin, kun niitä jaetaan ahkerasti sosiaalisen median kanavissa.

Videomarkkinointia kannattaa aina tehdä asiantuntevan yhteistyökumppanin kanssa. Kuvalla on valtava voima tarinankerronnan ja vaikutuksen tekemisen kannalta. Siten laadukkaassa videossa jokainen sekunti onkin tarkkaan harkittu. Hätäisesti ei kannata tehdä mitään. Ja varsinkaan, jos ei itse osaa.

Syitä videomarkkinoinnin aloittamiseen

Vastaavan kehityksen on helppo nähdä jatkuvan ja jopa kiihtyvän tulevaisuudessa. Siksi videoiden merkitys markkinoinnissa korostuu entisestään. Liikkuva kuva saa ihmisen huomion ja herättää kiinnostuksen. Tämän päivän moderni yritys tai yrittäjä hyödyntääkin omassa markkinoinnissaan muun muassa videota, joka on tärkeä osa sisältömarkkinointia. Videolla saat näkyvyyttä ja huomiota sekä yrityksesi tuotteet, palvelut, ainutlaatuisuus ja asiantuntijuus kaivattua tunnettuutta. Ja mikä tärkeintä: on myös tutkimustuloksia, joiden mukaan videomarkkinointi kasvattaa myyntiä.

 • Vauhdita myyntiä: ohita kilpailijasi digitaalisella markkinoinnilla
 • Kasvata verkkosivujesi konversioprosenttia
 • Vaikuta videolla: liikkuva kuva ja ääni yhdessä saavat aikaan tunnereaktion
 • Kerro vakuuttavasti asiantuntijuudesta, tuotteista ja palveluista
 • Tuplaa hakukonenäkyvyys: YouTube on maailman toiseksi suosituin hakukone
 • Lisää sanomasi uskottavuutta: ota asiantuntijuus haltuun ja tee vaikutus osaamisellasi
 • Tue ostopäätöstä: anna asiakkaittesi kertoa positiivisia kokemuksiaan yrityksestäsi
 • Lisää ymmärrystä: kiteytä dataa selkeillä infografiikoilla
 • Näytä konkretiaa: havainnollista faktaa animaatioilla
 • Inspiroi asiakkaita: luo mielikuvia ja tarjoa elämyksiä
 • Rakenna ja tue yrityksesi brändiä

Videomarkkinointi: valitse videotyyppi

Ennen kuin itse toteutus on ajankohtaista, on hyvä pohtia, millainen videotyyppi sopii yrityksen tarpeisiin ja millaisella tyylilajilla se tehdään. Kannattaa miettiä, mikä on yrityksen tone of voice – eli ikään kuin ”äänensävy”, jolla potentiaalisia asiakkaita halutaan puhutella.

Asiaa voi lähestyä yksinkertaistettuna vaikka näin: onko se hauska vai vakava? Halutaanko myydä hyvää palvelua vai asiantuntijuutta ja uskottavuutta. Hyvästä palvelusta kertomiseen sopii lempeä ja ystävällinen ilmaisu. Jos taas halutaan olla vakuuttavia, asiallinen tyyli voi toimia paremmin. Ja nyt ei siis missään nimessä puhuta pelkästään äänestä, vaan kokonaisuudesta ja tunnelmasta. Se muodostuu kuvan, äänen ja tekstin ainutlaatuisena ja tarkasti mietittynä yhteispelinä. Kun asiaan syventyy tarkemmin, kyse on pienistä ja loppuun asti viilatuista nyansseista.

Videon pituus on aivan olennainen juttu. Jakelua ajatellen on parempi satsata lyhyisiin 1–2 minuutin videoihin. Sosiaalisen median kanavissa lyhyet klipit toimivat usein parhaiten. Yritysesittelyt sekä etenkin tutoriaali- eli opetusvideot voivat toki olla reilusti pitempiäkin.

Erilaisia videotyyppejä

 • Bränditarina
 • Henkilöstövideo
 • Asiakaskokemusvideo
 • Työnantajamielikuvavideo
 • Tuote- ja palveluesittelyvideo
 • Tutoriaali/opetusvideot

Kerromme näistä oppaassamme lisää, lataa se täältä.

Erilaisista videotuotantotavoista

Videon tekeminen oli melko kallista vielä viime vuosituhannella. Tänä päivänä video on järkevähintainen ratkaisu ja varteenotettava markkinointitoimenpide osana sisältömarkkinointia. Jo kohtuullisella panostuksella pääsee hyvin alkuun ja sillä saa laadukkaan lopputuloksen.

Ennen tarvittiin suuri kalusto ja paljon ihmisiä – tuotanto saattoi kokonaisuutena olla jähmeä ja toimia kaikin puolin kankeasti. Nykyään yksikin ammattilainen ja kompakti laitteisto pystyy tekemään vakuuttavaa jälkeä, tuotantokin on joustavaa. Toki sekin vaikuttaa, mitä ollaan tekemässä. Joskus videoita on syytä tehdä isosti, jotta lopputulos on halutunlainen.

Millä kuvataan?

 • Älypuhelin – mobiilivideo sopii erityisen hyvin spontaaniin videoon, esimerkiksi sosiaalisen median kanaviin
 • Järjestelmäkamera – laadukkaampaan kuvalliseen ilmaisuun ja videon toteutukseen
 • Ammattivideokamera – vakavasti otettavaan ja laadultaan erinomaisen lopputuloksen tekemiseen
 • Elokuvakamera – suureen tuotantoon, jossa haetaan äärimmäistä laatua

Jos ei omista kameraa, kuvauskalustoa voi vuokrata. Laadun takaamiseksi järkevintä on usein kääntyä videotuotantoja tekevän digitoimiston puoleen.

Videomarkkinointi: kohdenna, jakele, mainosta ja mittaa

Videoita on hyvä tuoda esille yrityksen verkkosivuilla, blogeissa, sosiaalisen median kanavissa ja yrittää saada esimerkiksi mahdolliset yhteistyökumppanit ja asiakkaat jakamaan videota – ikään kuin brändisi lähettiläiksi.

Ilmaisen näkyvyyden lisäksi videoita on hyvä boostata maksetun mainonnan ja kohdentamisen avulla. Näin video tavoittaa enemmän katselijoita. Laadukkaan materiaalin toteutus maksaa hieman ja sen eteen on nähty sekä aikaa että vaivaa, joten videota ei kannata missään nimessä jättää pelkästään ilmaisen näkyvyyden varaan. Tulokset voivat muuten jäädä laihoiksi.

Videomarkkinointi on kokonaisuuden ammattitaitoista hallintaa: siihen kuuluu varsinaisen videon tekeminen, lopputuloksen jakelu, mainostaminen ja kohdentaminen sekä konkreettisten tulosten analysointi ja mittaaminen. Analytiikan avulla voidaan päätellä, kuinka videomarkkinointi lopulta onnistui ja saavutettiinko sen ansiosta haluttuja päämääriä. Tutki, aiheuttiko videomarkkinointi konversioita.

Ilmaisessa Videomarkkinoinnin ABC -oppaassamme on lisää hyödyllistä asiaa videoiden mainostamisesta, kohdentamisesta ja tulosten mittaamisesta.

Lisää aiheesta

Ota yhteyttä