Blogi

Videotuotanto osana sisältömarkkinointia

Videotuotanto, videomarkkinointi ja sisältömarkkinointi! Markkinoi asiantuntijuuttasi, tuotteitasi ja palvelujasi uskottavalla ja tehokkaalla videolla.

Videotuotanto osana sisältömarkkinointia

Videotuotanto, videomarkkinointi ja sisältömarkkinointi! Mieti hetki näitä termejä ja jatka sitten lukemista. Jos haluat yrityksesi sisältömarkkinoinnin olevan tätä päivää, satsaa liikkuvaan kuvaan. Tänä päivänä ihmiset ovat innokkaita videoiden katselijoita ja levittäjiä. Esimerkki: Googlen mukaan YouTubessa katsotaan maailmanlaajuisesti yli biljoona videota päivittäin!

Unohtamatta sosiaalista mediaa, jossa videot leviävät ahkerasti. Lisäksi Facebookin algoritmi suosii videota muita sisältöformaatteja enemmän, joten videoiden kattavuus on jo lähtökohtaisesti paljon suurempi kuin vaikka kuvien. Lyhyiden videoklippien suosio näkyy myös esimerkiksi Instagramin suosiossa palveluna.

Luulitko, että videoiden tekeminen on kallista? Ehkä viime vuosituhannella olikin. Tänä päivänä video on yllättävänkin kustannustehokas ratkaisu yhtenä markkinointitoimenpiteenä. Jo kohtuullisella panostuksella pääsee hyvin alkuun ja sillä saa ammattitaitoisen sekä laadukkaan lopputuotteen – eli vakuuttavan videon, jolla jäät ihmisten mieleen.

Onnistuneen videotuotannon avulla toteutat sisältömarkkinointia, jonka huomioarvo onkin taattu. Muista, että yhdistämällä videosisältöjä erilaisiin mainonnan kohdentamistapoihin useissa eri kanavissa saavutat suuren joukon potentiaalisia asiakkaita. Ehkä tuotteesi tai palvelusi nousee ansaitun kuvallisen huomion myötä jopa pinnalle ja puheenaiheeksi.

Videomarkkinointi vaikuttaa verkkosivustosi konversioprosenttiin ja hakukonenäkyvyyteen

Videoita sisältävien verkkosivustojen konvertointiprosentti on arviolta jopa 80 % suurempi kuin sellaisilla verkkosivustoilla, joilla ei ole videomateriaalia. Tämä on yksi syy, miksi videoista on tullut yhä vain suositumpi keino viestiä erilaisilla verkkosivustoilla.

Videomarkkinointi vaikuttaa myös hakukonenäkyvyyteen, sillä videot verkkosivustolla saavat kävijän pysymään sisältöjesi parissa pidemmän aikaa. Tämä on yksi hakukonenäkyvyyteen vaikuttavista elementeistä.

Tämän lisäksi kannattaa muistaa, että YouTube on maailman toiseksi suosituin hakukone. Videosisällöt indeksoituvat myös Googleen, joten saatat päätyä hyvinkin tuplaamaan hakukonenäkyvyytesi, kun otat videomarkkinoinnin osaksi markkinoinnin työkalupakkia.

Videota kannattaa käyttää sisältömarkkinoinnissa vaikka seuraavista syistä:

  • Vauhdita myyntiä: ohita kilpailijasi digitaalisella markkinoinnilla
  • Vaikuta videolla: liikkuva kuva ja ääni yhdessä saavat aikaan tunteita
  • Kerro vakuuttavasti asiantuntijuudesta, tuotteista ja palveluista
  • Tuplaa hakukonenäkyvyys: YouTube on maailman toiseksi suosituin hakukone
  • Lisää sanomasi uskottavuutta: ota asiantuntijuus haltuun ja vakuuta osaamisellasi
  • Tue ostopäätöstä: anna nykyisten asiakkaittesi kertoa positiivisia kokemuksiaan
  • Lisää ymmärrystä: kiteytä dataa selkeillä infografiikoilla
  • Näytä konkretiaa: havainnollista nykyisiä tai tulevia tuotteita animaatioilla
  • Inspiroi asiakkaita: luo mielikuvia ja tarjoa elämyksiä

Video toimii jatkuvana sisältönä esimerkiksi näin:

Eräs tehokas ja huomiota saava sisältömarkkinointikeino on esimerkiksi videoblogin (vlog) tekeminen. Säännöllisesti julkaistut lyhyehköt videot ovat tehokas keino viestiä. Markkinoi esimerkiksi asiantuntijuuttasi uskottavalla ja laadukkaalla yritysvideosarjalla, jonka jokaisessa jaksossa kerrot havainnollisesti tuotteistasi ja palveluistasi. Kun video on viimeistelty valmiiksi, sitä jaellaan eri kanavissa halutuille kohderyhmille.

Luonteva tahti videoiden julkaisuille on esimerkiksi kerran kuukaudessa tai kvartaalissa. Tai jos asiaa riittää, niin miksei jopa useamman kerran viikossa. Laajemman videon voi vaikka palastella kiinnostaviksi jaksoiksi aihekokonaisuus kerrallaan. Aiheeksi kelpaa oikeastaan mikä vain, vaikka yrityksen persoonallinen arki. Pääasia, että video tukee jollakin tavalla tavoitteitasi. Kun teet videomarkkinointia johdonmukaisesti, saatat huomata että videosarjasi jokaista ”jaksoa” odottaa pian innokas fanijoukko.

Entä jos sinulla on ainutlaatuinen tuote, jonka ominaisuuksista haluaisit kertoa mahdollisille asiakkaillesi, video on houkutteleva ja havainnollinen väline siihen. Video onkin viestintäkeinona ehkä monipuolisin tapa herättää kohdeyleisön mielenkiinto ja vaikuttaa viestin vastaanottajaan.

Digimogulin avulla saat huomiota ja toteutat tehokasta sisältömarkkinointia videomarkkinoinnin avulla. Autamme sinua alkaen videon suunnittelusta unohtamatta itse varsinaista toteutusta. Ota yhteyttä ja kysy meiltä lisää.

Ota yhteyttä