Blogi

Vinkkejä videomarkkinointiin

Miksi videomarkkinointi on niin tehokasta, ja miksi juuri sinun tulisi harkita videomarkkinointia yhtenä markkinoinnin taktiikoistasi?

Vinkkejä videomarkkinointiin

Ihminen on pohjimmiltaan visuaalinen oppija: jopa 90 % aivoihin välittyvästä informaatiosta on visuaalista, ja visuaalisen sisällön muistettavuus tekstiin verrattuna on yli kolminkertainen. Visuaalisuus ja visuaalinen sisältö on tehokas sekä toimiva tapa myös markkinointiviestinnässä, joka näkyy markkinointibudjettien kasvavissa panostuksissa. Tiesitkö, että viime vuonna videosisällön määrä brändien viestinnässä Facebookissa yli kolminkertaistui, tai että video on visuaalisesta sisällöstä kaikista suosituin markkinoinnin taktiikka? Video ja visuaaliset sisällöt ovat tulleet jäädäkseen, ja kasvattavat jatkuvasti suosiotaan eri kanavissa. 

Jos et vielä hyödynnä näitä keinoja markkinoinnissa, poimi alta muutama vinkki videomarkkinointiin, joilla pääset alkuun! Katso myös blogin lopusta infografiikka videomarkkinoinnista vuonna 2015.

1. 10 sekunnin sääntö

Joidenkin tutkimusten mukaan ihmisen keskittymiskyky on nykyään alle 10 sekuntia, ja joka viides klikkaa videon pois ennen tuota kymmenen sekunnin maaliviivaa. Aloita siis vahvasti kertomalla suoraan, mistä videossasi on kyse: se voi olla tulosten paljastaminen, kutkuttavien kysymysten esittäminen tai tunteisiin vetoava koukku, kuten huumoripitoinen leiskautus. Mihin tahansa päädytkin, aloituksesi tulisi herättää katsojan mielenkiinto ja vastata katsojan kysymykseen “okei, mutta mitä minä tästä saan irti?”. Kerro siis heti alussa, mitä on odotettavissa, ja vangitse katsojan mielenkiinto loppuajaksi. 

2. Keskity tarinaan, älä tuotteeseen tai palveluun

Ihmiset rakastavat tarinoita, sillä niihin on helppo samaistua, ne ovat mielenkiintoisia ja vetoavat tunteisiin täysin eri tavalla kuin pelkkä teksti. Keskity siis videomarkkinoinnissasi toimivan tarinan rakentamiseen tuotteen ympärille, älä itse tuotteeseen tai sen ominaisuuksien esittelyyn: tarinassa fokus ei tule olla yrityksessäsi, vaan merkityksellisen tarinan rakentamisessa. Tarinan tulee tukea ja tuoda esiin potentiaalisten asiakkaiden, toisin sanoen katsojien, toiveita, haluja ja kipupisteitä emotionaalisin keinoin. Miten palvelu tai tuote ratkaisee nämä ongelmat, miten asiakas tuottamasi lisäarvon kokee, ja miten se näkyy konkreettisesti videossa?

3. Kierrätä vanha sisältö – kerro se videolla!

Entä, jos sinulla on jo toimiva sisältöstrategia, joka tuottaa tulosta ja on toimivaksi testattu? Hyödynnät varmasti jo staattisia sisältöjä  kierrättämällä ajankohtaista materiaalia. Ei ole mitään syytä miksei myös video toimisi päivitettynä markkinoinnin kanavana paletissasi. Kerro suosituimmat asiakastarinat tai testimoniaalit uudella tavalla tuottamalla videoita, jossa voit tuoda entistä konkreettisemmin asiakkaidesi tarinat, ongelmat ja ylivertaisen ratkaisusi esille. Täältä voit vilkaista neuvoja testimoniaalien rakenteeseen ja päivittämiseen. 

4. Hyödynnä kaikkia markkinointiviestinnän kanaviasi

Useimmat yrityksistä valitsevat promovideoiden ja varsinkin opastavan sisällön alustaksi YouTuben tai Vimeon, mutta älä jätä hyödyntämättä ja jakamatta sisältöjä myös muissa kanavissa. Facebook, Instagram, Snapchat tai Twitter ovat loistavia kanavia jakaa jo olemassa olevia, joskin kanavasta riippuen pituudeltaan rajoitettuja, sisältöjä. Itse asiassa Facebook ja Instagram ovat kanavista tehokkaimmat katsojien sitoutuneisuutta mitattaessa. Molemmissa on ollut jo hetken aikaa videot automaattisesti toistava autoplay-ominaisuus, ja muun sosiaalisen ympäristön integroituminen sisältöön keskustelujen ja jakamisen helppouden muodossa tuovat jopa tuplaten interaktioita muihin kanaviin verrattuna

Räätälöi siis sisältösi eri somekanaviin, kuten Instagramin tai Snapchatin 10 sekunnin rajoituksiin sopiviksi, ja hyödynnä videomarkkinointiasi kaikissa kanavissa maksimoidaksesi hyödyn.

5. Muista Call-To-Actionit

Älä jätä kiinnostuneita, videon loppuun katsoneita käyttäjiä tyhjän päälle, vaan tarjoa ajankohtaiset ja yhteyteen sopivat kehotteet eli call-to-actionit videon lopuksi. Lisää linkit tai lyhytosoitteet tuotteen tai palvelun markkinointisivulle, kerro lisätietoja saatavuudesta tai vähintäänkin kerro, missä muissa kanavissa yrityksesi toimii. Linkit ja videoita tukevat tekstit kannattaa avata videon kuvaustekstissä. Tee katsojan seuraava askel mahdollisimman helpoksi, oli se sitten verkkokauppaan siirtyminen tai ladattavan oppaan lataaminen.

6. Mittaa, analysoi, ja kehitä videomarkkinointiasi

Satatuhatta näyttökertaa videollasi on hyvä juttu ja osoitus siitä, että markkinointisi on tavoittanut henkilöitä, mutta sillä ei ole mitään merkitystä, jos video ei ole tuottanut yhtään liidiä, yhteydenottoa tai konkreettista kauppaa. Keskity siis oikeiden asioiden mittaamiseen, kuten katseluiden kestoon, interaktioihin, poistumisiin – siis siihen, miten videoitasi katsotaan ja miten ne sitouttavat katsojiasi. Kehitä mittareita jatkuvasti saamasi datan perusteella kuten muissakin kanavissa: seuraa, mikä sisältö on toimivinta kullekin kohderyhmälle, ja keskity siihen.

Ota yhteyttä