Paranna verkkosivustosi suorituskykyä

Suorituskyky ei kerro vain sivuston nopeudesta, vaan myös sen toimivuudesta ja turvallisuudesta käyttäjille heidän näkö- ja kuulokyvystä riippumatta. Isoin hyöty kuitenkin saadaan juuri nopeutta parantamalla.

Googlen tekemän tutkimuksen mukaan 53 % kävijöistä poistuu, mikäli sivun lataus kestää mobiililaitteella yli 3 sekuntia. Google on myös kertonut tulevaisuudessa varoittavansa Chrome-selaimessa käyttäjiä hitaista verkkosivustoista jo latauksen aikana. Google optimoi hakutuloksiaan arvostaen nopeita sivustoja, joten suorituskyky vaikuttaa suoraan myös hakukonenäkyvyyteen ja sijoitukseen hakutuloksissa. Lue halutessasi lisää blogistamme verkkosivuston laadun mittaamisesta.

Suorituskykypakettimme

Ikoni
Suorituskyky Basic

Nopeutamme sivuston toimintaa pakkaamalla sivuston suurimmat resurssit häviöttömästi ja tehostaen sivuston käyttämää välimuistitusta. Sivustoilla otetaan myös käyttäjää ennakoivia teknologioita käyttöön, jolloin sivusto tuntuu merkittävästi nopeammalta käyttää todelliselle vierailijalle.

Ota yhteyttä

Ikoni
Suorituskyky Premium

Parannamme sivuston toimintaa kokonaisvaltaisemmin pelkän nopeuden sijasta. Häviöttömän pakkaamisen, tehokkaan välimuistituksen ja käyttäjän ennakoinnin lisäksi parannamme sivuston saavutettavuutta eli käyttöä näkö- ja kuulokyvystä riippumatta. Lisäksi tutkimme onko sivustoa turvallista käyttää ja saavatko hakukoneet kaikki haluamansa tiedot sivustosta.

Ota yhteyttä

Miten suorituskykyä käytännössä parannetaan?

Sivuston suorituskyvyn parantaminen onnistuu löytämällä ongelmat. Lähes aina suurin osa sivuston latausajasta kuluu resurssien siirtämiseen palvelimelta käyttäjälle. Pienentämällä resurssien kokoa pakkaamalla ne häviöttömästi ja minifioimalla lähdekoodin saadaan merkittävin säästö aikaiseksi.

Suorituskykyä voidaan hioa huippuunsa käyttämällä tehokasta välimuistitusta, jolloin isoimpia tiedostoja voidaan tallentaa käyttäjän laitteelle ensimmäisellä käyntikerralla. Tällöin seuraavalla sivulla tai käyntikerralla osa tiedostoista on käyttäjällä jo valmiiksi, ja aikaa säästyy lataamisessa.

Uusimmilla teknologioilla voidaan myös ennakoida käyttäjän toimia sivustolla ja lähettää käyttäjän todennäköisesti seuraavaksi tarvitsemia tiedostoja valmiiksi käyttäjän selaimeen odottamaan käyttöä. Uusimmat webteknologiat mahdollistavat myös useamman tiedoston lähettämisen rinnakkain, kun perinteisesti tiedostoja lähetetään peräkkäin ja vasta sitten, kun edellisen tiedoston on käyttäjän selain kuitannut vastaanotetuksi.

Ota yhteyttä