Blogi

Esittelyssä Digimogulin Project Coordinator Trainee Teija Lämpsä

Teemme yhteistyötä suomalaisten korkeakoulujen kanssa ja haluamme edistää myös projektinhallinnan osaamista. Teija osallistuu harjoittelujakson aikana asiakasprojekteissa projektinhallinnan kehittämiseen.

Esittelyssä Digimogulin Project Coordinator Trainee Teija Lämpsä

Kuka olen?

Olen henkilö, joka tietää vähän paljosta, mutta ei mistään kaikkea. Olenkin siis aina utelias ja koko ajan avoin oppimaan jotain uutta. Kotoisin olen Ranualta ja asunut eri puolilla Suomea, mutta kotiutunut viimein Kempeleeseen joitakin vuosia sitten.

Olen toiminut reilun vuosikymmenen siivousalan yrittäjänä ja yrityksen toiminnan ollessa laajempaa, myös työnantajana omille ja alihankkijoiden työntekijöille. Viime vuosina on kuitenkin käynyt yhä selvemmäksi, että haluan rakentaa uran jollakin muulla alalla. Olenkin määrätietoisesti keskittynyt asia kerrallaan yksinkertaistamaan arkeani ja siirtämään resursseja tulevaisuuden rakentamiseen.

Tradenomiopinnot Oulun Ammattikorkeakoulussa.

Huomasin Facebookissa Oulun Ammattikorkeakoulun mainoksen tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelmasta. Tutustuin opetussuunnitelmaan ja tiesin, että koulutus olisi kuin minulle tehty, koska tutkinto on suunniteltu toteutettavaksi lähes täysin etänä. Hain koulutukseen ja aloitin opintoni tammikuussa 2020.

Opinnot ovat pitäneet sisällään muun muassa etäluentoja, ryhmä- ja yksilötehtäviä ja erilaisia esityksiä, mutta suurin merkitys oppimiselle on ollut pienryhmissä toteutetuilla projekteilla, joiden lopputuotteena on ollut verkkosivuja ja -kauppoja. Projektien parissa olen päässyt soveltamaan käytännössä erilaisia työvälineohjelmia ja ohjelmointikieliä ja -käytänteitä ja oppimaan paljon projektinhallinnan merkityksestä onnistuneen projektin kannalta.

Miten päädyin Digimogulille?

Kun viime keväänä lukukauden päättyessä ilmoitin somessa etsiväni harjoittelupaikkaa, sain vihjeen Digimogulista ja Myynninmaailmasta. Heillä olisi kuulemma ”ihana työyhteisö, mielenkiintoisia asiakasprojekteja ja todella laadukasta tekemistä”. Eihän tuon suosituksen perusteella voinut muuta kuin ottaa yhteyttä! Pääsin haastatteluun ja jotain sen aikana osui kohdalleen, koska aloitin elokuussa työssäoppimisjakson Digimogulilla. Harjoittelujaksoni aikana saan tutustua Digimogulin ja Myynninmaailman toimintaan ja osallistua Digimogulin asiakasprojekteissa projektinhallinnan kehittämiseen Project Coordinator Trainee -tittelillä.

Tulevaisuus.

Tavoitteenani on toimia tulevaisuudessa projektipäällikkönä, painottuen web-kehittämiseen. Uskon, että pystyn projektipäällikkönä hyödyntämään yrittäjäkokemusta, aiempia ja nyt meneillään olevia opintoja ja luontaista taipumustani kokonaisuuksien ymmärtämiseen ja hallintaan. Haluan kehittää omalle projektitiimilleni tehokkaita ja kaikkia projektin osapuolia hyödyttäviä toimintatapoja ja auttaa web-kehitystiimiä saavuttamaan aikatauluun ja kannattavuuteen liittyviä tavoitteita. Yrittäjänä olen joutunut kohtaamaan työssäjaksamisen merkityksen varsin konkreettisesti ja näin ollen haluan kiinnittää huomiota myös oman projektitiimini jaksamiseen ja työhyvinvointiin.

Kaiken liiketoiminnan keskiössä on tietysti asiakas. Projektipäällikkönä haluan varmistaa, että asiakkaan toiveet ja tarpeet välittyvät mahdollisimman tarkasti ja tehokkaasti web-kehitystiimille. Näen oman roolini projektipäällikkönä ikään kuin tulkkina ja sanansaattajana toimimisena asiakkaan ja web-kehittäjän välillä.

Harrastukset.

Sen ajan, mikä yrittäjyyden, opintojen ja perheen ohella jää, yritän käyttää lepoon ja palautumiseen. Tähän kuuluu suhteellisen säännölliset elämäntavat, kasvispainotteinen ruoka, riittävä määrä unta ja liikunta. Tykkään maastopyöräilystä, kävely- ja juoksulenkeistä ja hiihdosta. Kausittain käyn myös kuntosalilla punttitreenissä ja spinningissä. Joskus osallistun myös ryhmäliikuntatunneille, mutta oman kehon koordinointi ei ole vahvoja puoliani ja sekoilenkin askelissani ja useimmiten olen menossa täysin vastakkaiseen suuntaan kuin vierustoverini. Takavuosina laulaminen, sanoittaminen ja muu bänditoiminta olivat lähellä sydäntä, mutta niistä on ollut pakko luopua ajan puutteen vuoksi.

Vapaa-ajallani olen toiminut myös vapaaehtoisena DigiJelpparina ja opastanut oululaisia senioreita digitaalisten laitteiden ja sovellusten käytössä. Olen kehittänyt digiavustamiseen myös omaa palvelua, mutta tämän liikeidean suhteen markkinointi ja toiminta on tällä hetkellä siirretty sivuun ajankohtaisempien asioiden tieltä.

Ota yhteyttä